Home » Davis Cup » Loting bekend voor Davis Cupduel Kroatië-België

Loting bekend voor Davis Cupduel Kroatië-België

Loting bekend voor Davis Cupduel Kroatië-België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vanaf zaterdag strijdt België in en tegen Kroatië voor een plek in de Davis Cup Group Stage Finals. Vrijdag gebeurde de loting voor de matchen.

België speelt in de Arena Varazdin zaterdag en zondag tegen Kroatië. Het Belgische team hoopt om zich te plaatsen voor de Davis Cup Group Stage Finals in september. België speelt zonder David Goffin (ATP-134) die zijn selectie weigerde.

Topaffiche voor Bergs

Op zaterdag speelt de nieuwe Belgische nummer één Zizou Bergs (ATP-131) een topaffiche tegen ex-nummer drie en voormalig US Openwinnaar Marin Cilic (ATP-1044). Cilic, die sterk is gezakt op de ranking, keerde begin dit jaar terug op het tenniscircuit nadat hij lang out was met een knieblessure.

Joris De Loore (ATP-192) komt als tweede enkelspeler in actie op zaterdag. Hij neemt het op tegen de 22-jarige Duje Ajdukovic (ATP-125). De jonge Kroaat stond in januari nog in de finale van het Challengertoernooi in Quimper.

Zware opgave voor Gillé en Vliegen

Op zondag is het eerst tijd voor het dubbelspel. Daarin nemen de Belgische dubbelspecialisten Sander Gillé en Joran Vliegen (Allebei ATP D-23) het op tegen de ervaren Kroatische dubbeltoppers, Ivan Dodig (ATP D-4) en Mate Pavic (ATP D-30).

Na de dubbelpartij staan er nog twee enkelmatchen op het programma. Normaliter speelt De Loore dan tegen Cilic, terwijl Bergs het opneemt tegen Ajdukovic. De vijfde speler in de Belgische selectie, Gauthier Onclin (ATP-254), kan eventueel ook nog in actie komen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws