De afzeggingen van Arthur De Greef (ATP-201) en Kimmer Coppejans (ATP-276), het was toch een beetje hét thema van de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Hongarije. Ook Carl Maes, gewezen coach van Kim Clijsters en co-commentator in Luik, gaf op televisie zijn mening.

Exclusief bij Tennisplaza verklaarde Coppejans twee weken geleden zijn keuze. Maes, recent toegevoegd aan het team van Coppejans, verdedigde afgelopen weekend de beslissing van zijn pupil. “Kimmer is ontzettend goed aan het spelen op training, maar hij heeft nood aan matchritme. Vooral de opslag en de terugslag spelen hem parten in wedstrijden. Vandaar dat hij ervoor gekozen heeft om in Australië wedstrijden te spelen.”

“Ik begrijp natuurlijk wel heel goed dat kapitein Johan Van Herck teleurgesteld is, maar tennis is en blijft vooral een individuele sport. Elke speler heeft zijn eigen prioriteiten en dat moet je respecteren.”

Voorbeeld

Maes haalde ook een vergelijkbaar voorbeeld aan. “Toen Goffin één jaar geleden besliste om niet aan te treden tegen Duitsland en om zijn lichaam rust gunnen, was dat ook voor zijn individuele carrière. Op zich is dat niet anders dan wat Coppejans en De Greef nu doen. Uiteraard heeft Goffin meer krediet opgebouwd om zo’n beslissing te nemen, maar eigenlijk is het geen ander verhaal.”

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be