Home » Geen categorie » Malisse door, Rochus out

Malisse door, Rochus out

Malisse door, Rochus out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse heeft bewezen dat het een goed idee was om nog een extra week rust te nemen en de Qatar Exxonmobile Open in Doha te laten schieten. Op de Heineken Open in Auckland versloeg hij de Colombiaan Santiago Giraldo in twee sets om zich zo te plaatsten voor de kwartfinales. Olivier Rochus vocht voor wat hij waard was, maar kwam uiteindelijk net te kort om ook de kwartfinales te bereiken.

Olivier Rochus (ATP-89), die van de organisatie een wildcard kreeg, moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Amerikaan Sam Querrey, het vierde reekshoofd. Dat dat een moeilijke klant ging worden, stond van te voren al vast. Querrey staat namelijk tweeëntwintigste op de wereldranglijst, en in twee eerdere ontmoetingen kon Rochus nog nooit winnen. Er stond echter heel wat op het spel, want vorig jaar bereikte de jongste van de Rochus-broers nog de finale in Auckland, en verlies in de tweede ronde betekende ook meteen een tuimeling uit de top-100.

Rochus begon dan ook gemotiveerd aan de partij en ging goed mee in het spel van Querrey. Maar toen het er op het einde van de set op aankwam, was het enkel de Amerikaan die zijn niveau nog wat kon verhogen: 5-7. De veer was gebroken bij Olivier Rochus en in de tweede set kon hij niets meer dan enkel aanklampen: 3-6. Vanaf maandag zal Rochus dus pas rond plaats 130 terug te vinden zijn op de ranglijsten.

De andere overgebleven Belg in Auckland, Xavier Malisse (ATP-62), doet het beter. Hij versloeg de Columbiaan Santiago Giraldo (ATP-63). De rankings verklapten al dat de twee mannen aan elkaar gewaagd zijn, en dat bleek ook op het terrein. Een nagelbijter van een eerste set werd uiteindelijk pas laat in de tiebreak in het voordeel van Malisse (foto) beslist: 8-6. In de tweede set wist de Belg echter wel een beslissende break af te dwingen om zo de wedstrijd toch af te sluiten in twee sets: 6-4.

In de kwartfinales neemt Malisse het op tegen het tweede reekshoofd, de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-19). Zij speelde al drie keer eerder tegen elkaar. In 2005 won Malisse twee keer eenvoudig, maar in hun laatste onderlinge duel, dat ook al van 2008 dateert, was het wel Kohlschreiber die aan het langste eind trok.

Xavier Malisse plaatste zich trouwens dinsdag ook al voor de kwartfinales van het dubbelspel. Aan de zijde van een andere Duitser, Frank Moser, waren ze te sterk voor het Engels-Braziliaans duo Marray-Sa. Het werd 7-6 (5) en 6-4. In de kwartfinale zullen ze de degens moeten kruisen met het koppel Cermak-Mertinak.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws