Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Malisse: “Ik amuseer me bij de legendes”

Malisse: “Ik amuseer me bij de legendes”

Malisse: “Ik amuseer me bij de legendes”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse kwam afgelopen zondag nog eens in actie op een tenniscourt. Samen met Sabine Appelmans, Dick Norman en Kim Clijsters verwende hij het publiek tijdens de Belgian Legends Doubles op de BNP Paribas Fortis Diamond Games. Na de wedstrijd nam hij de tijd voor een babbeltje met Tennisplaza België.

“Het was leuk om nog eens op de baan te staan hier, zeker voor zo’n publiek”, vertelde Malisse na afloop. “Ik speel nog graag tennis, en heb me vorig jaar goed geamuseerd in Knokke en Londen.” Ook dit jaar gaat Malisse terug aan de slag op de ATP Champions Tour. Hij zal van 18 tot 20 maart deelnemen aan het toernooi van Stockholm samen met Pat Cash, Pete Sampras, Mats Wilander, Magnus Larsson en Thomas Enqvist. “Het is tof om nog eens tegen die mannen te kunnen spelen”, lacht Malisse.

Vorig jaar probeerde Malisse het als coach, maar dat bleek vooralsnog geen succes. “Met Bernard Tomic (ATP-46) klikte het wel, maar met zijn entourage iets minder. Het is bewonderenswaardig dat hij nog in de top 50 staat met alles wat hij aan zijn hoofd heeft. Ik stond dichtbij een samenwerking met Jason Kubler (ATP-147), maar uiteindelijk wou hij nog even zonder coach verdergaan. Voorlopig heb ik nog geen zicht op een nieuwe samenwerking.”

Waar houdt Malisse zich dan wel mee bezig momenteel? “Ik ben net terug uit Florida, en hou me ook een beetje met kunst bezig, ik vertegenwoordig Rudy Van Nieuwenhove die knappe schilderijen maakt. Voorts speel ik hier en daar nog eens een demonstratiewedstrijd. Ook padel speel ik regelmatig, in Frankrijk is Henri Leconte een echte ambassadeur van de sport, misschien wil ik dat ook wel promoten in eigen land. Of wat commentaar op televisie geven bij Grand Slams, dat zie ik ook wel zitten.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws