Home » Exhibitie » Manager Thiem: “De Adria Tour werd misbruikt als publiciteitsshow en daar is maar één man schuldig aan”

Manager Thiem: “De Adria Tour werd misbruikt als publiciteitsshow en daar is maar één man schuldig aan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het moddergooien rond de malaise van de Adria Tour is nog niet voorbij. De manager van Dominic Thiem, Herwig Straka, mengt zich nu ook.

“Aanvankelijk had Novak Djokovic eervolle motieven en lag de focus van de Adria Tour op liefdadigheid”, opent Straka in de Oostenrijkse krant Der Standard. “Het ging echter al snel de verkeerde kant op. Het evenement werd misbruikt als publiciteitsshow en daar moet je Djokovic de schuld van geven.”

Mae culpa

Djokovic en de besmette spelers sloegen intussen mea culpa, iets wat Thiem volgens Straka niet hoefde te doen. “Waarom zou hij zich moeten verontschuldigen? Omdat hij meespeelde? De anderen verontschuldigen zich omdat ze positief zijn. De enige die zich moet excuseren is Djokovic omdat hij alles in scène heeft gezet. De anderen waren er gewoon, maar zij hebben niemand vermoord he. Nu blijkt duidelijk dat het een stom idee was. Zelfs al was het toegestaan. Ik hoop dat Djokovic leert uit zijn fouten.”

Straka beweert ook dat de organisatie van de Tour zich niet aan haar beloftes heeft gehouden. “We stonden erop om vooraf duidelijke COVID-19-richtlijnen te krijgen. We kregen te horen dat er maximaal duizend toeschouwers zouden komen en social distancing werd gegarandeerd. Op basis daarvan heeft Dominic besloten om deel te nemen. Jammer genoeg is daar in de praktijk niet veel van in huis gekomen.”

Toch excuses

Thiem bood intussen alsnog publiekelijk zijn excuses aan. Op Instagram geeft hij toe dat hij en zijn tenniscollega’s te optimistisch waren. “Ons gedrag was fout, we waren te euforisch. Het spijt me echt heel erg. Ik ben de laatste tien dagen intussen vijf keer getest en het resultaat was altijd negatief. Ik wens iedereen die besmet is veel sterkte en een spoedig herstel.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS