Home » Grand Slam » Medvedev blijft winnen en strijdt tegen Djokovic om eerste Grand Slam

Medvedev blijft winnen en strijdt tegen Djokovic om eerste Grand Slam

Medvedev blijft winnen en strijdt tegen Djokovic om eerste Grand Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Aan de sterke reeks van Daniil Medvedev (ATP-4) komt voorlopig nog geen einde. Op de Australian Open (Australië, Grand Slam) boekte hij zijn twintigste overwinning op rij door Stefanos Tsitsipas (ATP-5) in drie sets te verslaan.

Medvedev liet knap tennis zien in zijn halve finale tegen Tsitsipas. De Rus scoorde zowel met de opslag als met zijn backhand. Tsitsipas, die Rafael Nadal (ATP-2) in vijf sets klopte, kon er weinig tegenin brengen. Medvedev pakte eenvoudig de eerste twee sets met 6-4 en 6-2.

In set drie liep de Rus opnieuw 3-1 uit maar Tsitsipas kon de break ongedaan maken en terugkomen tot 3-4. Het bleek slechts even uitstel van executie te zijn, met 7-5 maakte Medvedev de klus af.

(lees verder onder de tweets)

Voor Medvedev was het zijn twintigste zege op rij, waaronder twaalf zeges tegen top tien-spelers. In de finale volgt een duel met achtvoudig winnaar Novak Djokovic (ATP-1). In onderlinge ontmoetingen staat het 3-4 voor de Serviër, Medvedev won hun laatste duel op de ATP Finals eind vorig jaar.

Voor Medvedev is het zijn tweede granslamfinale, in 2019 bereikte hij de finale op de US Open. “Mijn ervaring van die wedstrijd tegen Nadal zal me zeker zondag helpen, al verloor Djokovic hier nog nooit een finale”, zei Medvedev in zijn persconferentie.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws