Home » ATP » Meer details bekend over de BW Open, het nieuwe Belgische challengertoernooi

Meer details bekend over de BW Open, het nieuwe Belgische challengertoernooi

Meer details bekend over de BW Open, het nieuwe Belgische challengertoernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op woensdag heeft de organisatie van de BW Open zijn nieuwe Belgische challengertoernooi voorgesteld. Het wordt een ATP Challenger 125, de hoogste categorie op het challenger circuit.

Het toernooi is een initiatief van Vincent Stavaux (gewezen manager van Justine Henin, Steve Darcis, Marin Cilic (ATP-16) en huidig manager van o.a. Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9)) en Christophe Dister (een ondernemer uit Waals-Brabant).

De BW Open zal plaatsvinden in Louvain-La-Neuve, op 30 km van Brussel in de provincie Waals-Brabant. Een locatie die strategisch werd gekozen, zo vertelt Dister: “Allereerst komen Vincent en ik beiden uit Waals-Brabant, maar daarnaast is Louvain-La-Neuve een erg jonge en sportieve stad. Er zijn veel tennisclubs aanwezig en ook heel wat belangrijke bedrijven hebben er hun kantoren. We hopen dat het toernooi een boost kan geven aan de lokale economie.”

(lees verder onder de foto)

Persconferentie BW Open - © BW Open
Persconferentie BW Open – © BW Open

Deelnemersveld

De organisatie mikt op een deelnemersveld met een mix van Belgisch en internationaal talent en hoopt ook enkele top 100-spelers aan te trekken.

Opvallend: naast twee toernooidirecteuren (Stavaux en Dister), heeft het toernooi ook twee peters: Darcis en Gérard.

Ethias Trophy in Bergen

Met de BW Open zal er in België voor het eerst sinds 2016 opnieuw een challengertoernooi plaatsvinden.

Het populaire Challengertoernooi van Bergen zag zich na het terugtrekken van hoofdsponsor Ethias genoodzaakt tot het opzetten van een crowdfunding, maar die leverde niet voldoende fondsen op om het toernooi in leven te houden.

Het toernooi staat gepland van 22 t.e.m. 29 januari 2023. Naast de wedstrijden, zullen er ook themadagen en een gala-avond worden georganiseerd.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws