Home » Geen categorie » Merckx kroont zich tot mannelijke ‘Rising Star 2017’

Merckx kroont zich tot mannelijke ‘Rising Star 2017’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Oost-Vlaming Jonas Merckx (ATP-512) heeft zich, na een halve finale op het Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis van Middelkerke (België, $15 000), tot ‘Rising Star 2017’ bij de mannen gekroond.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na Luna Meers (WTA-1 078) afgelopen maandag bij de vrouwen, werd vandaag de ‘Rising Star 2017’ bij de mannen bekendgemaakt.

Merckx pakte, dankzij zijn halve finale op het RSTT-toernooi van Middelkerke, genoeg punten om op de RSTT Ranking over Yannick Vandenbulcke (RSTT-2) en Julien Cagnina (RSTT-3) naar de eerste plaats te wippen en kroonde zich zo tot mannelijke ‘Rising Star 2017’.

De 24-jarige Belg, die ook redacteur voor Tennisplaza België is, nam deel aan zeven van de negen RSTT-toernooien voor mannen en bereikte drie halve finales en drie kwartfinales.

“Ik ben heel tevreden dat ik de zomer op deze manier kan afsluiten”, laat Merckx optekenen. “Het was mijn beste zomer tot nu toe, waarin ik heel regelmatig heb gespeeld en weer een stap vooruit heb gezet ten opzichte van vorig jaar. Ik wil ook de organisatie van de verschillende clubs bedanken en de mensen die het mogelijk maken om de RSTT elk jaar te laten doorgaan. Het is een absolute meerwaarde voor spelers als mezelf. Ook BNP Paribas Fortis verdient veel lof voor de inspanningen die zij leveren om de toernooien te laten doorgaan.”

Met Middelkerke Men, dat gewonnen werd door de Duitser Marvin Netuschil (ATP-398) zit de Rising Stars Tennis Tour 2017 er helemaal op.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS