Home » Nieuws » Mertens begint goed in Hobart, Minnen en Wickmayer uitgedubbeld

Mertens begint goed in Hobart, Minnen en Wickmayer uitgedubbeld

Mertens begint goed in Hobart, Minnen en Wickmayer uitgedubbeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Hobart (Australië, WTA 250) heeft Elise Mertens (WTA-29) haar eerste ronde gewonnen. Het werd 6-2 en 6-3 tegen Danielle Collins (WTA-54). Voor Greet Minnen (WTA D-45) en Yanina Wickmayer (WTA D-74) werd de eerste ronde in het dubbelspel het eindstation.

Mertens, topreekshoofd, kreeg met de Amerikaanse Collins geen makkelijke partij voorgeschoteld. Op de US Open vorig jaar (Verenigde Staten, Grand Slam) won Mertens nipt van haar.

Maar nu was de Belgische duidelijk te sterk. Enkel in de tweede set, toen Mertens 0-2 achterstond, had ze het even lastig.

In de tweede ronde speelt Mertens tegen Anna Karolina Schmiedlova (WTA-67), die uit de kwalificaties komt.

Derde titel in Hobart?

Mertens, die vorige week in Brisbane (Australië, WTA 500) kansloos verloor van de latere winnares Elena Rybakina (WTA-4), heeft goede herinneringen aan Hobart, waar ze in 2017 haar eerste WTA-titel pakte. Het jaar daarop verdedigde ze succesvol haar titel.

(lees verder onder de post op X)

Minnen en Wickmayer uitgedubbeld

Voor Minnen en Wickmayer waren de derde reekshoofden Makoto Ninomiya (WTA D-48) en Eri Hozumi (WTA D-50) met 2-6 en 2-6 een maatje te groot.

Wickmayer (WTA-68) verloor in het enkelspel in de kwalificaties. Minnen (WTA-65) speelt in de eerste ronde tegen zesde reekshoofd Sofia Kenin (WTA-38).

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws