Home » Nieuws » Mertens brengt België op 2-0-voorsprong tegen Wit-Rusland

Mertens brengt België op 2-0-voorsprong tegen Wit-Rusland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-18) heeft de zege behaald in een spannende driesetter tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA-88). Hierdoor staat België nu op een 2-0-voorsprong tegen Wit-Rusland in de Billie Jean King Cup.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadat Greet Minnen (WTA-70) België het eerste punt op de Billie Jean King Cup bezorgde tegen Wit-Rusland, was het de beurt aan de Belgische nummer één Mertens. De Limburgse moest aan de bak tegen de Wit-Russische nummer één Aliaksandra Sasnovich (WTA-88).

Mertens nam een vliegende start. In de eerste set was ze duidelijk een maatje te sterk voor Sasnovich en pakte ze de set met 6-2. Sasnovich krikte haar niveau echter op in de tweede set en keerde terug met 6-4.

(lees verder onder de tweet)

Onze landgenote nam met een break een goede start in de derde set en later in de set ging ze een tweede keer door de opslag van Sasnovich. De Wit-Russische gaf echter niet op en brak terug. Sasnovich kon haar opslag echter niet behouden. Bij een breakbal miste de Wit-Russische een smash waardoor Mertens bij 5-2 kon serveren voor de match. De Limburgse knokte zich naar een matchbal en maakte de partij hierdoor af met 6-2, 4-6 en 6-2.

(lees verder onder de tweet)

Mertens glunderde na haar prestatie: “Het was wel een groot gevecht om de zege binnen te halen. Dankjewel aan de massale steun van de Belgische fans.”

Door de zege van Mertens is België met een 2-0-voorsprong al zeker van de winst tegen Wit-Rusland. Nu volgt er afsluitend nog een dubbelmatch in het duel tussen België en Wit-Rusland. Hierin spelen Kirsten Flipkens (WTA D-160) en Mertens (WTA D-1) tegen Sasnovich (WTA D-79) en Vera Lapko (WTA D-238).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER