Home » Billie Jean King Cup » Minnen bezorgt België eerste zege op Billie Jean King Cup

Minnen bezorgt België eerste zege op Billie Jean King Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-70) heeft het eerste punt voor België gegrepen op de Billie Jean King Cup. Ze won gemakkelijk van de Wit-Russische Iryna Shymanovich (WTA-263).

Op de eerste dag van de Billie Jean King Cup in de Tsjechische hoofdstad Praag speelt België in de eerste partij van groep B tegen Wit-Rusland. Het Wit-Russische team is in Praag zonder sterkhouders Victoria Azarenka (WTA-27) en Aryna Sabalenka (WTA-2) en treedt daarom aan als de underdog tegen België. Op dinsdag 2 november speelt België tegen Australië. De winnaars van de vier groepen stoten door naar de halve finales.

In het eerste duel van de dag startte Minnen als favoriete tegen de veel lager gerangschikte Shymanovich. Minnen en Shymanovich aan elkaar gewaagd in het begin van de partij maar gaandeweg kon onze landgenote twee keer breaken. Bij 5-2 kon Minnen voor de set serveren. Ze startte met enkele foutjes maar maakte het nog knap af met 6-2.

(lees verder onder de tweets)

Minnen profiteerde in de tweede set opnieuw van enkele fouten van haar opponente en kwam zo op een vroege break voorsprong. De Turnhoutse speelster serveerde sterk en gaf Shymanovich geen kansen op haar opslag. Bij 3-1 ging Minnen een tweede keer door de opslag van haar tegenstander.

Shymanovich kreeg nog enkele breakkansen maar Minnen werkte de breakballen weg. Onze landgenote had haar twee eerste matchballen op de opslag van Shymanovich maar toen kon de Wit-Russische speelster de matchpunten nog redden. Op haar opslag maakte Minnen de partij wel af. Ze haalde het met 6-2 en 6-2.

(lees verder onder de tweets)

Minnen reageerde tevreden op haar zege: “Ik ben heel blij met mijn zege vandaag. Ik was tevreden met mijn niveau, al was ik in het begin nerveus. Ik ben heel dankbaar voor mijn teamgenoten. Het talrijk opgekomen Belgische publiek hielp me ook veel.”

(lees verder onder de tweet)

In de tweede enkelpartij in het duel tegen Wit-Rusland moet de Belgische nummer één Elise Mertens (WTA-18) aan de bak tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA-88), de best gerangschikte speelster in het Wit-Russische team.

Tenslotte volgt er nog een dubbelmatch waarin Kirsten Flipkens (WTA D-160) en Mertens (WTA D-1) het opnemen tegen Sasnovich (WTA D-79) en Vera Lapko (WTA D-238).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS