Home » WTA » Mertens delft onderspit tegen Halep in Madrid

Mertens delft onderspit tegen Halep in Madrid

Op het WTA-toernooi van Madrid (Spanje, € 6 685 828) heeft Elise Mertens (WTA-16) de tweede ronde niet overleefd. De Belgische kampte maandag met maagklachten.

De opgave was hoe dan ook groot: Mertens moest het opnemen tegen het nummer één van de wereld Simona Halep (WTA-1). Komt daar nog eens bovenop dat de Belgische last had van maagklachten. Dinsdagochtend verklaarde ze echter aan onze redactie: “Ik ga proberen te spelen tegen Halep”.

De Limburgse bood enkel in de tweede manche weerwerk. De eerste set was er een om snel te vergeten. Mertens kon geen vuist maken tegen een oppermachtige Halep. De tweede set verliep iets beter, maar Mertens kon een vroege break achterstand (ondanks drie breakpunten) niet meer goedmaken.

In de eindfase liet Mertens haar kwaliteiten zien door op knappe wijze vier wedstrijdpunten te redden. Uiteindelijk viel na 1 uur en 11 minuten het doek voor Mertens. Zo kwam er een eind aan de reeks van dertien opeenvolgende overwinningen van de Belgische. Het werd 6-0 en 6-3.