Home » WTA » Mertens dubbelt verder in Indian Wells, Zimmermann en Flipkens meteen uitgeschakeld

Mertens dubbelt verder in Indian Wells, Zimmermann en Flipkens meteen uitgeschakeld

Mertens dubbelt verder in Indian Wells, Zimmermann en Flipkens meteen uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgen en Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1000), dat is dit jaar geen match. Niet alleen in het enkelspel, maar ook in het dubbelspel. Na de eerste ronde scoort België daarin één op drie. Enkel Elise Mertens (WTA D-13) kon zich, aan de zijde van Storm Hunter (WTA D-14) plaatsen voor de tweede ronde.

Mertens, die zich afgelopen week nog stevig had verslikt in het enkelspel en zich daardoor volledig op het dubbel kan focussen, boekte een knappe zege tegen enkeltoppers Elena Rybakina (WTA D-96) en Paula Badosa (WTA D-325). Samen met Hunter knokte ze zich naar een 7-6 (2) en 6-3-overwinning.

(lees verder onder de Instagrampost)

Zowel Kimberley Zimmermann (WTA D-37) als Kirsten Flipkens (WTA D-36) beleefden op hun beurt weinig plezier aan hun passage op Indian Wells.

Zimmermann ging met Anna Bondar (WTA D-45) kopje onder tegen de veel lager gerangschikte thuisspeelsters Danielle Collins (WTA D-878) en Peyton Stearns (WTA D-279). Het werd twee keer 2-6.

Mertens en Hunter kunnen in de tweede ronde revanche nemen op Collins en Stearns.

Voor Flipkens en Bethanie Mattek-Sands (WTA D-183) viel de score zowaar nog zwaarder uit dan bij Zimmermann en Bondar, maar met de Japans-Indonesische tandem Miyu Kato (WTA D-38) en Aldila Sutjiadi (WTA D-32) kregen ze wel geen cadeau voorgeschoteld. Het werd 2-6 en 0-6.

Geen Belgen meer in het enkelspel

Mertens is zo de enige Belgische die nog op de tabellen staat in Indian Wells.

In het enkelspel bij de vrouwen werden alle Belgen uitgeschakeld in de eerste ronde. Bij de mannen stond er zowel in het enkel- als in het dubbelspel niemand op de hoofdtabel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws