Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open 2024: Mertens en Hsieh bereiken halve finale

Australian Open 2024: Mertens en Hsieh bereiken halve finale

Australian Open 2024: Mertens en Hsieh bereiken halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tweede reekshoofden Elise Mertens (WTA D-2) en Su-Wei Hsieh (WTA D-6) hebben zich geplaatst voor de halve finale  op de Australian Open (Australië, Grand Slam).

In hun kwartfinale op de Australian Open moesten Mertens en Hsieh het opnemen tegen het Nederlands-Braziliaanse team Demi Schuurs (WTA D-18) en Luisa Stefani (WTA D-20). Mertens begon met haar partner goed aan de partij met een break in het eerste game maar hun tegenstanders keerden terug naar 3-3. Mertens en Hsieh verzilverden daarna een nieuw breakpunt en grepen de eerste set met 6-4.

De tweede set ging nog vlotter voor Mertens en Hsieh. Ze gingen bij 1-1 door de opslag van hun tegenstanders en snelden naar 5-1 met een tweede break. Schuurs en Stefani konden nog milderen tot 5-2 maar daarna maakten Mertens en Hsieh de partij met 6-2 af.

(lees verder onder de Instagrampost en de post op X, het voormalige Twitter)

Mertens en Hsieh zullen het in de halve finale opnemen tegen Mertens’ voormalige partner Storm Hunter (WTA D-1) en de Tsjechische speelster Katerina Siniakova (WTA D-13). Onze landgenote jaagt op haar tweede dubbeltitel op de Australian Open. In 2021 won ze samen met Aryna Sabalenka het dubbeltoernooi.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws