Home » WTA » Mertens en Hsieh pronken met dubbeltitel Indian Wells

Mertens en Hsieh pronken met dubbeltitel Indian Wells

Mertens en Hsieh pronken met dubbeltitel Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-1) en Su-Wei Hsieh (WTA D-2) hebben het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1000) gewonnen. In de finale wonnen ze in twee sets van de derde reekshoofden.

In de dubbelfinale van Indian Wells speelden topreekshoofden Mertens en Hsieh tegen derde reekshoofden Storm Hunter (WTA D-3) en Katerina Siniakova (WTA D-12). Na een spannend begin in de eerste set knokten Mertens en Hsieh zich naar een break op love en grepen de set in het volgende game met 6-3.

De tweede set verliep tot 4-4 gelijkopgaand zonder breaks. Toen gingen Mertens en Hsieh opnieuw door de opslag van hun tegenstanders en serveerden de match vervolgens uit. Onze landgenote was na 70 minuten dus samen met Hsieh de sterkste met 6-3 en 6-4.

(lees verder onder de Instagrampost)

Mertens glunderde met haar nieuwe dubbeltitel: “Heel blij met ons spel vandaag. Ik denk dat heel veel dingen werkten. We waren er vanaf de start en verloren slechts één keer onze opslag.”

Het is de derde dubbeltitel van Mertens in Indian Wells, waarvan één eerdere titel samen met Hsieh in 2021. De Limburgse won haar eerste titel in Indian Wells samen met Aryna Sabalenka (WTA-2) in 2019. De 38-jarige Hsieh veroverde haar vierde dubbeltitel in Indian Wells.

Mertens en Hsieh verloren in deze editie van Indian Wells geen enkele set op weg naar de titel. Ze wonnen eerder van de vierde en zesde reekshoofden. Begin dit jaar veroverden Mertens en Hsieh samen ook al de dubbeltitel op de Australian Open.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws