Home » US Open » Grand Slam » Mertens en Sabalenka knallen naar halve finale dubbelspel

Mertens en Sabalenka knallen naar halve finale dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-7) en Aryna Sabalenka (WTA D-15) hebben hun partij in de kwartfinale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) gewonnen. Net zoals op Roland Garros staan ze in de halve finale.

Mertens en Sabalenka zijn als vierde geplaatst in New York. Zonder setverlies wisten ze door te stoten naar de kwartfinale, waarin ze aan de bak moesten tegen twaalfde reekshoofden Yingying Duan (WTA D-25) en Saisai Zheng (WTA D-28). In de eerste set waren beide duo’s aan elkaar gewaagd, het Belgisch-Wit-Russische duo forceerde de beslissing op het eind en greep de 6-4 setwinst.

In de tweede set volstond één break en trokken Mertens en Sabalenka met 6-3 aan het langste eind. De wedstrijd duurde 1 uur en 16 minuten. In de halve finale wacht een confrontatie met het Amerikaanse duo Caroline Dolehide (WTA D-114) en Vania King (WTA D-198) of veertiende reekshoofden Lyudmyla Kichenok (WTA D-43) en Jelena Ostapenko (WTA D-31).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden