Home » Grand Slam » US Open » Mertens en Sabalenka veroveren eerste Grand Slam in New York

Mertens en Sabalenka veroveren eerste Grand Slam in New York

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-7) en Aryna Sabalenka (WTA D-15) hebben de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) op hun naam geschreven. In de finale waren ze te sterk voor Victoria Azarenka (WTA D-26) en Ashleigh Barty (WTA D-9).

Mertens en Sabalenka vochten een spannend duel uit met Azarenka en Barty. In de eerste set liepen Azarenka en Barty 3-1 uit, maar het Belgisch-Wit-Russische duo brak meteen terug. Na enkele zenuwslopende games trokken Mertens en Sabalenka met 7-5 aan het langste eind.

Na twee servicebreaks aan het begin van de tweede set kregen Azarenka en Barty de meeste kansen om de beslissende break te forceren. Mertens en Sabalenka bleven echter knokken voor elk punt en gingen uiteindelijk zelf door de opslag van hun tegenstanders. Met opnieuw 7-5 maakten ze de klus af. Opvallend: Azarenka en Barty sloegen meer winners en minder unforced errors dan Mertens en Sabalenka.

“Dit jaar was ongelooflijk in het dubbel, bedankt Elise om met mij te spelen, we hebben samen zoveel plezier op de court”, aldus Sabalenka. “Het publiek hielp me elke keer om er opnieuw voor te gaan, ik kan niet geloven dat ik een Grand Slam heb gewonnen. We vormen een geweldig team en ik hoop dat we nog veel samen spelen”, zei een dolenthousiaste Mertens.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS