Home » Olympische Spelen » Mertens en Van Uytvanck meteen onderuit in dubbelspel Tokio

Mertens en Van Uytvanck meteen onderuit in dubbelspel Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-1) en Alison Van Uytvanck (WTA D-105) zijn meteen uitgeschakeld in het dubbeltoernooi  op de Olympische Spelen. Ze verloren van het Spaanse duo Garbine Muguruza (WTA D-352) en Carla Suárez Navarro (WTA D-1331). 

Mertens en Van Uytvanck moesten in de eerste ronde in Tokio aan de bak tegen het Spaanse dubbelteam Muguruza en Suárez Navarro. De Belgen hadden wel een hogere dubbelranking met vooral Mertens als nummer één maar kregen met de Spaanse ervaren toppers een moeilijke ploeg tegenover zich.

Omwille van Mertens’ status als wereltop in het dubbelspel werden ze zelfs soms ook getipt als medaillekandidaten. Mertens en Van Uytvanck zijn elkaar echter niet gewend als dubbelpartner waardoor we nog wel moesten afwachten hoe het gelegenheidsduo zou spelen.

In de eerste set geraakten Muguruza en Suárez Navarro op voorsprong en pakten ze de set met 6-3. Het Spaanse duo kwam opnieuw op een break voorsprong in de tweede set maar de Belgen konden terugkeren en een tiebreak uit de brand slepen. Daarin moesten Mertens en Van Uytvanck echter met 7-4 het onderspit delven.

Na de snelle uitschakeling van Sander Gillé (ATP D-30) en Joran Vliegen (ATP D-29) is er dus geen succes voor de Belgen in het dubbelspel. Mertens (WTA-17) en Van Uytvanck (WTA-62) komen nog wel in actie in het enkelspel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS