Home » Nieuws » Mertens grijpt naast dubbelfinale in Cincinnati

Mertens grijpt naast dubbelfinale in Cincinnati

Mertens grijpt naast dubbelfinale in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-3) en Storm Hunter (WTA D-4) konden zich niet plaatsen voor de dubbelfinale op het toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, WTA-1000).

Op het WTA-1000-toernooi van Cincinnati won Mertens (WTA-29) in de eerste ronde van het enkelspel in drie sets van de Amerikaanse Madison Keys (WTA-15). De tweede ronde werd echter haar eindhalte. Ze verloor met 6-2, 4-6 en 6-1 van Marie Bouzkova (WTA-35) uit Tsjechië.

In het dubbelspel ging het beter voor de Limburgse. Samen met de Australische Hunter won ze in hun eerste partij met 6-4 en 6-1 van Irina-Camelia Begu (WTA D-176) en Sara Sorribes Tormo (WTA D-52).

Daarna klopten Mertens en Hunter in de kwartfinale het Russisch-Braziliaanse team Anastasia Pavlyunchenkova (WTA D-110) en Luisa Stefani (WTA D-16). Ze haalden het vlot met 6-2 en 6-1.

In de halve finale moest het Belgisch-Australische team echter het onderspit delven tegen de Amerikaanse thuisspeelsters Alycia Parks (WTA D-42) en Taylor Townsend (WTA D-7). Parks en Townsend klopten eerder al het vierde en vijfde reekshoofd en waren in de halve finale met 6-4 en 6-2 voor tweede reekshoofd Mertens en Hunter.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws