Home » WTA » Mertens wint voor eerste keer van Keys in Cincinnati: “Ik had niets te verliezen”

Mertens wint voor eerste keer van Keys in Cincinnati: “Ik had niets te verliezen”

Mertens wint voor eerste keer van Keys in Cincinnati: “Ik had niets te verliezen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-29) is goed begonnen aan het toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, WTA-1000). Ze versloeg de Amerikaanse Madison Keys (WTA-15). Het werd 6-3, 3-6 en 6-3 na 2 uur en 7 minuten.

Het is Mertens’ eerste overwinning in haar voorbereiding op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). In de voorbije twee toernooien was Daria Kastkina (WTA-13) te sterk.

Met Keys had Mertens het nochtans niet getroffen. In hun voorbije drie onderlinge duels kon de 27-jarige Limburgse nog nooit winnen.

Maar deze keer was de Belgische beter bij de les. Ze won de eerste set met 6-3. De 28-jarige Amerikaanse haalde set twee binnen met 3-6, maar in de derde set bleek Mertens te sterk.

“Ik was een beetje nerveus omdat ik twee wedstrijden in de eerste ronde had verloren, maar ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde”, zei Mertens. “Ik was erg agressief, probeerde de rally’s te dicteren en haar te laten lopen. Ze is iemand die de bal heel hard slaat. Ik denk dat ik de bal ook goed terugsloeg, wat hielp. Over het algemeen ben ik erg blij met mijn niveau en de consistentie die ik heb laten zien.”

(Lees verder onder de Instagramposts)

Nu tegen Tsjechische

In de tweede ronde speelt onze Belgische, die momenteel zonder coaches zit, tegen Marie Bouzkova (WTA-35) uit Tsjechië.

“Ik weet dat ze een speelster is die heel goed beweegt”, aldus Mertens. “Ze tennist een beetje op een afwachtende manier, maar haalt veel ballen terug.”

Mertens (WTA D-3) is ook nog actief in het dubbelspel. Ze vormt een duo met Storm Hunter (WTA D-4). Ze spelen tegen Irina-Camelia Begu (WTA D-176) en Sara Sorribes Tormo (WTA D-52).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws