Home » WTA » Waarom coaches stopten met Elise Mertens: “Verschil in visies en doelen”

Waarom coaches stopten met Elise Mertens: “Verschil in visies en doelen”

Waarom coaches stopten met Elise Mertens: “Verschil in visies en doelen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-29) zit zonder coaches. Meervoud, want zowel Alexander Kneepkens en Seppe Cuypers hebben de samenwerking stopgezet.

Nadat Mertens eind vorig jaar een punt zette achter haar (korte) samenwerking met Philippe Dehaes wegens “geen klik”, besloot het jonge coaching duo Kneepkens en Cuypers nu zelf op te stappen.

Kneepkens stopte al na Wimbledon omdat hij er naar eigen zeggen geen plezier meer aan beleefde en voldoening uithaalde. “De connectie was niet meer zoals het hoort. Ik kon ook niet meer werken zoals ik wilde”, vertrouwde hij Het Laatste Nieuws toe.

Eenzelfde verhaal horen we nu bij Cuypers, die Mertens nog begeleidde tot en met vorige week in Montreal (Canada, WTA 1000), maar uiteindelijk ook “geen constructieve toekomst meer zag”.

Dries Beerden op zoek naar oplossing

Mertens, die sinds het opdoeken van de Kim Clijsters Academy haar thuishaven op de Wilson Luxilon Tenkie Academy in Genk heeft, werkt ook nauw samen met Dries Beerden, één van de bezielers van de academie.

“De start was goed”, reageert Beerden in Het Nieuwsblad, “maar daarna was er een verschil in visies en doelen en dan is het beter om de samenwerking op tijd stop te zetten.”

Aangezien Mertens nu zonder coach(es) zit aan de vooravond van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam), hoopt Beerden snel een oplossing te vinden. Die oplossing wordt alvast niet (meteen) Christopher Heyman, wat (misschien) voor de hand zou liggen. “Hij gaat mee naar New York, maar als vriend. Hij werkt op dit ogenblik samen met Tibo Colson (ATP-481). Dat neemt niet weg dat hij voor de toekomst wel een optie is.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws