Home » WTA » Mertens knokt zich naar kwartfinale in San Jose

Mertens knokt zich naar kwartfinale in San Jose

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-17) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA 500-toernooi in San Jose (Verenigde Staten, hardcourt). Ze had drie sets nodig tegen de Franse speelster Kristina Mladenovic (WTA-60).

Na een snelle uitschakeling in het enkelspel én het dubbelspel op de Olympische Spelen, speelt Mertens als topreekshoofd op het WTA 500-toernooi van San Jose. Nadat ze in de eerste ronde vrij was, trof ze in de tweede ronde ex-nummer tien Mladenovic.

Voor Mertens was de partij geen walk in the park. De Limburgse pakte de zege na een strijd van 2 uur en 40 minuten met 6-2, 4-6 en 6-4.

(lees verder onder de tweet)

Onze landgenote reageerde achteraf opgelucht op haar zege: “Ik ben heel, heel opgewonden. Het was een heel fysieke partij. Ik vond mijn ritme niet goed vandaag. In de tweede set voelde ze (Mladenovic red.) de bal beter met minder fouten.”

“Het is gewoon belangrijk om de laatste bal te winnen en te blijven vechten zoals ik vandaag deed. Ik ben heel blij dat ik deze match won.”

In de kwartfinale volgt voor Mertens een duel met achtste reekshoofd Yulia Putinseva (WTA-35) die te sterk was voor Ajla Tomljanovic (WTA-50).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS