Home » Billie Jean King Cup » Mertens mept België naar de play offs

Mertens mept België naar de play offs

In de derde wedstrijd van de ontmoeting tussen België en Roemenië heeft Elise Mertens (WTA-83) voor het beslissende punt gezorgd. Ze versloeg Irina-Camelia Begu (WTA-29) in drie spannende sets.

Gisteren konden Kirsten Flipkens (WTA-74) en Yanina Wickmayer (WTA-60) al voor een comfortabele voorsprong gezorgd. Het was de eerste keer dat Mertens en Begu de degens kruisten.

In de eerste set maakte Mertens iets te veel fouten en haar opslag liep niet lekker. De enige breakkans die ze bijeen tenniste, kon ze niet verzilveren. Begu kon echter wel twee keer door de opslag van de Belgische gaan wat haar de setwinst opleverde met 3-6.

In de tweede set kon de Hamontse haar foutenlast terugschroeven en ook haar opslag begon beter te lopen. In de eindfase van de tweede set kon Mertens nog een keer uithalen door de opslag van de Roemeense te nemen. Mertens haalde de tweede set binnen met 7-5.

(null)

(null)

Spannende eindfase

Een derde set moest de beslissing brengen. Onze Belgische kon in het achtste game door de opslag van Begu gaan en mocht dan bij een 5-4 stand serveren voor de wedstrijd. In een spannende game moest ze de game laten aan Begu. Bij een 5-5 stand had de Roemeense de kans om de mentale tik harder te doen aankomen. Maar dat was buiten Mertens gerekend die opnieuw door de opslag van Begu ging en opnieuw mocht serveren voor de wedstrijd.

Mertens kwam op een 0-30 achterstand maar kon drie punten op rij scoren om zo haar eerste wedstrijdpunt te pakken te krijgen. Dat wedstrijdpunt miste Mertens, maar ze kreeg meteen een tweede mogelijkheid om de wedstrijd uit te maken. Uiteindelijk was het vierde wedstrijdpunt raak wat België op een knappe 3-0 overwinning bracht. Eindstand na (alweer!) een lange partij van 2u52 was 3-6, 7-5 en 7-5.

België kwalificeert zich zo voor de play offs om een plaats in de World Group te heroveren.