Home » Geen categorie » Mertens mist finale enkel- en dubbelspel in New Haven

Mertens mist finale enkel- en dubbelspel in New Haven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-46) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het WTA-toernooi van New Haven (Verenigde Staten, $ 710 900). Zowel in het enkelspel als in het dubbelspel ging ze in twee sets onderuit.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens kreeg haar plaats in de halve finale van New Haven cadeau door een blessure van Shuai Zhang (WTA-29). In de halve finale kon de Limburgse niet stunten tegen tweede reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-11). De Slowaakse haalde het in 1 uur en 9 minuten met 6-1 en 6-3. Mertens krijgt wel een mooie beloning voor haar knappe toernooi want ze zal de top veertig betreden.

In het dubbelspel speelde Mertens (WTA D-59) in de halve finale samen met Krystina Pliskova (WTA D-91) tegen Ashleigh Barty (WTA D-15) en Casey Dellacqua (WTA D-14). Barty en Dellacqua, de tweede reekshoofden in New Haven, waren de sterkste met 6-2 en 6-1.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER