Home » Nieuws » Mertens moet hoofd buigen voor efficiënte Osaka in Cincinnati

Mertens moet hoofd buigen voor efficiënte Osaka in Cincinnati

Elise Mertens (WTA-22) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier). Ze miste heel wat breakkansen en moest in twee sets haar meerdere erkennen in Naomi Osaka (WTA-10).

Nadat het toernooi een dag werd stilgelegd, keken Mertens en Osaka elkaar vrijdag toch in de ogen voor de halve finale. Osaka maakte een statement en kwam de court opgewandeld in een Black Lives Matter T-shirt.

De Japanse nam een verschroeiende start en ging meteen door de opslag van Mertens. Onze landgenote kon in een lange derde game niet terugbreaken en keek al snel tegen een 1-5-achterstand aan. Osaka slaagde er niet in om de set uit te serveren. Op de opslag van Mertens creëerde Osaka wel setpunten, en zo haalde ze de eerste set met 2-6 binnen.

In het eerste spelletje van de tweede set liet Mertens drie breakpunten liggen. Osaka benutte wel haar kansen en ging door de opslag van onze landgenote. Mertens vond haar tweede adem en wist de 0-2 achterstand knap om te buigen in een 4-2 voorsprong. Osaka kwam terug tot 4-4 en werkte daarna opnieuw acht breakpunten weg. Bij 4-5 moest Mertens serveren om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte, maar bij 5-6 dwong Osaka toch een eerste matchpunt af. Mertens redde nog knap en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin leidde onze landgenote met 5-4, maar Osaka pakte drie punten op rij en pakte de tiebreak met 6-7 (5). De wedstrijd duurde iets meer dan twee uur.