Home » Grand Slam » Mertens na uitschakeling op Australian Open: “Ik ben helemaal niet gelukkig”

Mertens na uitschakeling op Australian Open: “Ik ben helemaal niet gelukkig”

Mertens na uitschakeling op Australian Open: “Ik ben helemaal niet gelukkig”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-16) heeft naast de kwartfinale op de Australian Open gegrepen. “Het is moeilijk om te zeggen wat ik verkeerd heb gedaan”, klinkt het teleurgesteld.

Na een vliegende start, moest Mertens uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in Karolina Muchova (WTA-27) en zo is de vierde ronde, net als vorig jaar, het eindstation op de Australian Open voor onze landgenote. “Ik wist natuurlijk dat zij goed was, zij heeft Karolina Pliskova (WTA-6) geklopt”, vertelt Mertens. “In het begin zat zij niet echt in de wedstrijd, maar daarna speelde ze heel regelmatig. Het is moeilijk om te zeggen wat ik verkeerd heb gedaan of beter had kunnen doen.”

“Normaal zou haar backhand iets minder moeten zijn, maar die was goed. Ik kon haar ook niet echt wegspelen van haar lijn. Ik ben blijven vechten en heb geprobeerd om oplossingen te vinden, maar ik kwam iets tekort.”

Teleurgesteld

Mertens was er op gebrand om beter te doen dan vorig seizoen, maar moet die plannen nu dus opbergen. “Ik ben helemaal niet gelukkig en natuurlijk wat teleurgesteld”, klinkt het. “Ik ga deze wedstrijd later herbekijken om de komende weken en maanden beter te doen.”

“Ik heb mooie resultaten neergezet in Melbourne. Ik heb een titel gepakt, maar natuurlijk had ik meer gewild op de Australian Open. Ik zit nog in het dubbelspel en ga volgende week normaal gezien het toernooi van Adelaide (Australië, WTA 500) spelen, dus gelukkig is het hier nog niet gedaan.”

“Ik heb mooi tennis laten zien, maar ik ben iemand die ook naar de mindere dingen kijkt. Ik hoop de komende weken en maanden nog beter te doen.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws