Home » Grand Slam » Mertens is klaar voor een grootse tweede week Down Under: “Ik wil beter doen dan vorig jaar”

Mertens is klaar voor een grootse tweede week Down Under: “Ik wil beter doen dan vorig jaar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na haar vlotte overwinning op Belinda Bencic (WTA-12) staat Elise Mertens (WTA-16) in de vierde ronde van de Australian Open. “Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd, maar ga alles geven”, klinkt het vastberaden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Ik had niet verwacht dat het zo vlot zou gaan, want zij blijft een geweldige speelsters die zich op elk moment terug in een wedstrijd kan vechten”, opent Mertens haar persconferentie na afloop. “Het was belangrijk dat ik in mijn bubbel bleef en mijn eigen ding bleef doen. Mijn eerste opslag zat goed, daarmee had ik een voordeel. Tja, het was a good day at the office.” (lacht)

“Ik ben veel meer tevreden dan van mijn spel tijdens de vorige twee wedstrijden. Hoe verder je komt in het toernooi, hoe beter je wil spelen en dat is vandaag alvast gelukt. De motivatie was er en het niveau ook.”

Meer

De Belgische is – vanzelfsprekend – blij met haar vierde ronde, maar wil meer. “Ik ben nog niet tevreden. Vorig seizoen stond ik hier ook in de vierde ronde, dus mijn punten heb ik al kunnen verdedigen, maar ik ben heel gemotiveerd om beter te doen dan vorig jaar. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd, maar ga alles geven.”

Lockdown

Nu Melbourne opnieuw in lockdown is gegaaan, zijn er nieuwe regels rond het toernooi. “Op de club zijn die min of meer hetzelfde gebleven. Alleen mogen we, wanneer we op het hotel zitten, nog maar 1 uur buiten en moeten we in een straal van vijf kilometer blijven. De restaurants zijn ook opnieuw gesloten, maar dat verandert niet veel voor mij, want ik ben nooit op restaurant geweest.” (lacht)

“Hopelijk krijgen we na deze vijf dagen opnieuw betere vooruitzichten, want het voelt wel anders aan. Je merkt dat veel mensen in lockdown-modus zijn gegaan en het is natuurlijk anders wanneer er geen publiek meer is toegelaten op center court. Langs de andere kant moet de passie ook van jezelf komen om verder te gaan.”

Vierde ronde

In haar vierde ronde mag Mertens haar passie tentoonspreiden tegen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-27). Zij zette haar landgenote Karolina Pliskova (WTA-6) een hak door haar met twee keer 7-5 huiswaarts te spelen. Een opportuniteit voor onze landgenote? “Ja, zeker wel”, geeft Mertens toe, “nu moet ik niet tegen Pliskova spelen, al heeft Muchova wel van haar gewonnen dus zij speelt ook niet slecht, natuurlijk.”

“Ik heb al tegen haar gespeeld in Ostrava (Tsjechië, Premier). Zij speelt met veel variatie en heeft een sterke opslag en forehand. Ook mentaal staat zij er. Ik ga zeker de video van haar wedstrijd van vandaag bekijken.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS