Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens vliegt voorbij elfde reekshoofd naar achtste finale Australian Open

Mertens vliegt voorbij elfde reekshoofd naar achtste finale Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-16) is in sneltempo doorgestoten naar de achtste finale op de Australian Open. Ze klopte Belinda Bencic (WTA-12) in twee korte sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na haar moeizame zege tegen de Chinese Lin Zhu (WTA-94), volgde voor Mertens in de derde ronde een eerste echte test tegen het elfde reekshoofd Bencic die vier plaatsen hoger op de WTA-ranking staat. Ze speelden voor het eerst sinds 2012 bij de juniores terug tegen elkaar.

Mertens miste haar start niet. Bij 1-1 ging ze een eerste keer door de opslag van haar opponente en daarna liet ze haar voorsprong niet meer los. De Limburgse verzilverde nog een tweede breakbal en greep de eerste set met 6-2.

Onze landgenote begon de tweede set ook meteen met een break en liet Bencic nog slechts één spelletje winnen. Met 6-2 en 6-1 kon Mertens al na 1 uur en 2 minuten haar handen in de lucht steken.

(lees verder onder de tweets)

De statistieken van de partij tonen dat Mertens indruk maakte tegen Bencic. Ze verloor slechts zes punten op haar opslag en sloeg 22 winners en slechts zeven unforced errors. In de achtste finale moet de Belgische nummer één aan de bak tegen Karolina Muchova (WTA-27) die in twee sets stuntte tegen zesde reekshoofd Karoline Pliskova (WTA-6). Mertens won vorig jaar in Ostrava de enige vorige confrontatie met Muchova.

Wedstrijdverslag

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS