Home » Grand Slam » US Open » Mertens naar achtste finales US Open

Mertens naar achtste finales US Open

Mertens naar achtste finales US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-18) heeft de achtste finales bereikt op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam).  Na een moeizaam begin ging ze voorbij de 18-jarige Catherine McNally (WTA-124).

Na een gemakkelijk eerste ronde en een moeizame tweede ronde stond Mertens in haar derde ronde tegenover de jonge Amerikaanse McNally die verrassend 21e reekshoofd en Clijsters-killer Ekaterina Alexandrova (WTA-29) opzijzette. Mertens won vorig jaar tegen McNally hun enige vorige duel.

Onze landgenote miste haar start en kwam door problemen op haar opslag meteen op een 3-0-achterstand. Mertens herpakte zich echter en keerde terug tot 3-3.

McNally toonde haar talent met rake slagen en forceerde bij 5-4 twee setpunten op Mertens’opslag. Mertens werkte de setballen evenwel weg en ging in het volgende spelletje wel door de opslag van haar tegenstandster. De Limburgse mocht serveren voor de eerste set en benutte haar tweede setpunt na ongeveer één uur.

In de tweede set ging Mertens meteen verder op haar elan met een break in de eerste game. Onze landgenote speelde steeds meer met vertrouwen en liet McNally alle kanten van het veld zien. Mertens gunde haar opponente nog slechts één spelletje en beëindigde de partij met een love game na 1 uur en 23 minuten.

De volgende opponente van Mertens is nog niet bekend. Ze moet aan de bak tegen tweede reekshoofd Sofia Kenin (WTA-4) of de Tunesische speelster Ons Jabeur (WTA-31).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws