Home » Geen categorie » Mertens naar kwartfinale in Mexico, Bonaventure uitgeschakeld

Mertens naar kwartfinale in Mexico, Bonaventure uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-194) heeft zich op het ITF-toernooi van Victoria (Mexico, $ 50 000) geplaatst voor de kwartfinale. Ysaline Bonaventure (WTA-146) ging verrassend onderuit in haar wedstrijd in de tweede ronde. Samen staan ze ook in de kwartfinale van het dubbelspel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens bekampte de Italiaanse lucky loser Cristiana Ferrando (WTA-404), ze begon uitstekend aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-2. In set twee kwam de Italiaans meer in de wedstrijd en kon ze een tiebreak uit de brand slepen, Ferrando won die met 6-7(5). In de derde set was het opnieuw onze landgenote die aan het langste eind trok. Met opnieuw 6-2 plaatste ze zich voor de kwartfinale. Daarin wacht een duel met de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA-409), die het tweede reekshoofd naar huis stuurde. Het wordt hun eerste ontmoeting.

Bonaventure pakte vorige week de titel in Monterrey en begon als vijfde reekshoofd aan het toernooi van Victoria. In de tweede ronde botste ze echter op de Braziliaanse Grabiela Ce (WTA-241), die met 6-4 en 6-3 de overwinning binnenhaalde. Op Facebook reageerde de Waalse: “Een beetje ontgoocheld na mijn nederlaag in het enkelspel vandaag, ik had geen energie meer na zoveel wedstrijd. Ik ga nog wel voluit in het dubbel en volgende week krijg ik nog eens kans in mijn laatste toernooi in Mexico. Ik geef niet op en blijf positief.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER