Home » Nieuws » Mertens op drafje naar halve finale in Linz

Mertens op drafje naar halve finale in Linz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-21) blijft goed bezig op het WTA-toernooi van Linz. Ze ging vlot voorbij  Veronika Kudermetova (WTA-46) en plaatste zich hierdoor voor de halve finale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens overleefde in Linz donderdag nog een moeilijke klus tegen de ervaren Russische Vera Zvonareva (WTA-173) en trof in de kwartfinale opnieuw een Russin, Veronika Kudermetova (WTA-46). 

De Limburgse had de twee vorige ontmoetingen gewonnen van Kudermetova en was deze keer ook te sterk voor de Russische speelster. In de eerste set bood Kudermetova nog het meeste weerwerk, maar trok onze landgenote met 6-4 het laken naar zich toe.

Mertens nam het heft in handen in de tweede set en gunde haar opponente nog slechts één spelletje. In de halve finale volgt voor tweede reekshoofd Mertens een nieuw duel met een Russin, vierde reekshoofd Ekaterina Alexandrova.

Het wordt het tweede duel tussen Mertens en Alexandrova. Vorig jaar versloeg Alexandrova Metens op het gras van Rosmalen. De halve finale begint om 14.30 uur en je kan de score live volgen op deze pagina.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER