Home » Grand Slam » Mertens over de nieuwe ballen op Roland Garros: “Geen probleem voor mijn spel”

Mertens over de nieuwe ballen op Roland Garros: “Geen probleem voor mijn spel”

Mertens over de nieuwe ballen op Roland Garros: “Geen probleem voor mijn spel”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-20) is klaar voor haar eerste ronde op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam).

De Belgische opent haar toernooi zondag tegen de Russische Margarita Gasparyan (WTA-122), maar moet wel haar huiswerk nog maken, zo geeft ze zelf toe. “Ik heb anderhalf jaar geleden al een keer tegen haar gespeeld op de Australian Open (Mertens won toen in de tweede ronde met 6-1 en 7-5, n.v.d.r.) en ga die wedstrijd zeker nog herbekijken. Ik moet mijn analyse nog maken, maar zij heeft een eenhandige backhand dus er kan misschien wel wat slice op mij afkomen. Zij is ook groot en serveert dus waarschijnlijk goed. Het is een iets tragere baan dit jaar, dus het zal er op aan komen om daar mijn voordeel uit te halen en te behouden.”

Nieuwe ballen

Dit jaar wordt er op het Parijse gravel niet meer met ballen van Babolat, maar wel van Wilson getennist. Mertens maakt daar alvast geen probleem van. “Ze botsen minder hoog op, de baan is ook iets trager. Ik hou daar wel van, dat is geen probleem voor mijn spel. Als speelster moet je je aanpassen aan de omstandigheden. Wie dat het beste doet, kan daar haar voordeel uit halen.”

“Ze voorspellen de komende dagen heel wat regen, dat is een factor die ook zal meespelen.”

Outsider

De Belgische is in goede doen de laatste weken en bereikte o.a. de finale op het graveltoernooi van Praag (Tsjechië, International). Toch ziet zij zichzelf niet meteen als outsider voor de overwinning in Parijs. “Ik heb inderdaad al veel wedstrijden gespeeld en ook gewonnen, maar ik blijf het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Ik ben vooral blij dat we opnieuw een Grand Slam kunnen spelen dit jaar.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws