Home » WTA » Mertens vecht, maar moet hoofd buigen voor Halep in Praag

Mertens vecht, maar moet hoofd buigen voor Halep in Praag

Mertens vecht, maar moet hoofd buigen voor Halep in Praag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-23) heeft niet kunnen stunten in de finale van het WTA-toernooi in de Tsjechische hoofdstad Praag (International). Simona Halep (WTA-2) was in twee sets te sterk.

Het toernooi van Praag kreeg een mooie eindstrijd tussen eerste reekshoofd Halep en het Limburgse derde reekshoofd Mertens. In de onderlinge duels leidde de Roemeense nummer 2 met 3-1. Mertens kon vertrouwen putten uit haar zege in drie sets tegen Halep op het toernooi van Doha in 2019.

Onze landgenote begon de partij sterk met een break in het tweede spel en kwam zo op een 2-0-voorsprong. Halep nam daarna echter het heft in handen en won maar liefst zes spelletjes op rij. De eerste set ging zo met 6-2 naar de Roemeense.

In de tweede set keerden de kansen voortdurend met breaks aan beide kanten. Op het einde liet Halep Mertens echter niet meer terugkeren en maakte ze de partij af met 7-5.

De Roemeense pakte zo de 21e WTA-titel uit haar carrière en de tweede titel van het (onthoofde) seizoen. Mertens verdient echter ook een pluim op haar hoed voor haar sterke prestatie in Praag en zal een plekje stijgen op de WTA-ranking.

In het interview na de wedstrijd reageerde onze landgenote tevreden over haar prestatie in Tsjechië: “Ik ben blij met mijn week en voelde me veilig in Praag.” Mertens vertrekt maandag naar New York voor de Western & Southern Open (Cincinnati, Premier) en de US Open.

Halep liet in een reactie weten dat ze eerst wil genieten van haar overwinning en dan zal beslissen of ze meedoet aan de US Open: “Morgen zal ik iets zeggen over de US Open, maar vandaag nog niet.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws