Home » WTA » Mertens overleeft thriller tegen Bouchard en bereikt halve finale Praag

Mertens overleeft thriller tegen Bouchard en bereikt halve finale Praag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-23) blijft goed op dreef op het WTA-toernooi van Praag (Tsjechië, International). De Limburgse haalde het in een spannende driesetter van de Canadese ex-nummer 5 Eugenie Bouchard (WTA-330) en plaatste zich zo voor de halve finale.

Mertens won vlot haar tweede ronde in Praag en moest nu aan de bak tegen de Canadese Bouchard. De voormalige nummer 5 van de wereld is ondertussen weggezakt naar het nummer 330 maar toonde op het terrein dat ze het tennissen nog niet verleerd is.

In een spannende eerste set was onze landgenote nipt de sterkste met 6-4. Bouchard keerde echter heel sterk terug en kwam met 6-1 langszij. De twee speelsters vochten een verbeten strijd uit in de derde set waarbij Mertens uiteindelijk na meer dan twee uur met 6-4 aan het langste eind trok.

Enkele beelden van de partij

Mertens treft in de halve finale de Tsjechische thuisspeelster Kristyna Pliskova (WTA-69) die profiteerde van een opgave. Het wordt hun derde duel. De Limburgse won de eerste twee confrontaties.

Dubbelspel

In het dubbelspel is het einde verhaal voor Yanina Wickmayer (WTA D-95). Ze verloor in de kwartfinale samen met Nederlandse Rosalie Van Der Hoek (WTA D-116) van het Nederlands-Sloveense duo Arantxa Rus (WTA D-115) en Tamara Zidansek (WTA D-79).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER