Home » Ethias Trophy » Mertens plaatst zich voor hoofdtabel Ethias Trophy, Geens uitgeschakeld in eerste ronde

Mertens plaatst zich voor hoofdtabel Ethias Trophy, Geens uitgeschakeld in eerste ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yannick Mertens (ATP-182) heeft zich maandag geplaatst voor de hoofdtabel van de Ethias Trophy (België, € 106 500 +H). Clément Geens (ATP-414) redde het niet in de eerste ronde. Hij ging eervol ten onder tegen een Italiaan.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Yannick Mertens en Germain Gigounon - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Mertens, tweede reekshoofd in de kwalificaties, veegde de vloer aan met de Nederlander Scott Griekspoor (ATP-385) en plaatste zich met 6-3 en 6-0 voor de hoofdtabel. Daar moet hij het in de eerste ronde opnemen tegen de Franse top 100-speler en achtste reekshoofd Paul-Henri Mathieu (ATP-96).

In het dubbelspel kende Mertens minder succes. Aan de zijde van Germain Gigounon (ATP-218) verloor hij na een ware thriller tegen de Kazachs-Zweedse tandem Andrey Golubev (ATP-164) en Elias Ymer (ATP-134): 2-6, 7-6 (6) en 12-10.

Voor Geens zit de Ethias Trophy er dan weer in het enkelspel al na één dag op. De Belg kreeg een wildcard voor de hoofdtabel, maar redde het niet tegen de Italiaan Andrea Arnaboldi (ATP-159). Arnaboldi had wel drie sets nodig om afstand te nemen van Geens: 4-6, 7-6 (6) en 6-1. Geens is wel nog actief in het dubbelspel, daar vormt hij een duo met Omar Salman (ATP-640).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS