Home » WTA » Mertens pronkt met dubbeltitel in Rome

Mertens pronkt met dubbeltitel in Rome

Mertens pronkt met dubbeltitel in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-17) heeft samen met haar dubbelpartner Storm Hunter (WTA D-11) het WTA-toernooi van Rome (Italië, WTA 1000) gewonnen.

In de finale in Rome stonden Mertens en Hunter tegenover de topreekshoofden Coco Gauff (WTA D-4) en Jessica Pegula (WTA D-3). Aanvankelijk was de dubbelfinale gepland voor na de enkelfinale van de vrouwen op het Campo Centrale maar door de dreiging van aanhoudende regen werd de dubbelfinale verplaatst naar het kleinere Court Pietrangeli.

Mertens en Hunter braken in de eerste set bij 2-1 maar Gauff en Pegula keerden terug tot 4-4. In de volgende game ging het Belgisch-Australische duo echter door de opslag van Gauff. Mertens serveerde de set vervolgens uit.

(lees verder onder de tweet)

In de tweede set nam het Amerikaanse team eerst de bovenhand. Gauff en Pegula speelden sterker en knokten zich naar een 4-1-voorsprong. De vierde reekshoofden bleven echter vechten. Mertens en Hunter wonnen vijf games op rij en pakten de titel met 6-4 en 6-4 na een beslissend opslagspel van Mertens.

Na een strijd van 1 uur en 20 minuten pronkten Mertens en Hunter met hun eerste dubbeltitel als team. Het is de achttiende dubbeltitel op het WTA-circuit in Mertens’ loopbaan en de zesde dubbeltitel op het WTA-circuit van Hunter. In het enkelspel pakte Elena Rybakina (WTA-6) de titel.

Mertens en Hunter waren heel blij met hun trofee in Rome: “In de eerste set waren we een beetje meer dominant. Ik denk dat het verschil was dat we onze opslag konden behouden”, zei Mertens.

“In de tweede set speelden Gauff en Pegula op een hoger niveau maar we kwamen elk game dichter. Uiteindelijk konden we volhouden en de zege pakken”, besloot Hunter.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws