Home » Nieuws » Rybakina tankt vertrouwen voor Roland Garros met titel in Rome

Rybakina tankt vertrouwen voor Roland Garros met titel in Rome

Rybakina tankt vertrouwen voor Roland Garros met titel in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elena Rybakina (WTA-6) heeft het WTA-1000-toernooi van Rome (Gravel) op haar naam geschreven. De finale eindigde voortijdig door de opgave van Anhelina Kalinina (WTA-47).

De finale van het WTA-1000-toernooi in Rome werd een duel tussen zevende reekshoofd Rybakina en dertigste reekshoofd Kalinina. De Kazakse Rybakina verloor op weg naar de finale slechts één set tegen topreekshoofd Iga Swiatek (WTA-1) die uiteindelijk moest opgeven in de kwartfinale tegen Rybakina. De Oekraïense Kalinina bereikte verrassend de finale na zeges tegen onder andere negentiende reekshoofd Madison Keys (WTA-23) en elfde reekshoofd Veronika Kudermetova (WTA-12).

Door de vele regenoverlast konden Kalinina en Rybakina slechts laat op de avond beginnen aan hun finale. De enkelfinale stond immers gepland na de twee halve finales bij de mannen.

Nadat Rybakina eerst op een break achterstand kwam in het begin van de partij, keerde de Kazakse terug en greep ze de eerste set met 6-4. Na één game in de tweede set moest Kalinina echter in tranen opgeven door een blessure aan haar linkerbeen.

(lees verder onder de tweets)

De Oekraïense speelster was heel ontgoocheld met haar opgave: “Ik voel dat ik aan mijn fysieke limiet ben vandaag maar ik ben wel trots op mijn vechtlust in de voorbije twee weken.”

Rybakina was vol lof voor haar opponente: “Jammer dat ze haar partij niet kan beëindigen. Ik ben heel blij voor haar vooruitgang. Natuurlijk ben ik blij met de titel maar dit is niet de manier waarop ik de match wilde afsluiten.”

Voor Rybakina is het haar tweede WTA 1000-titel van 2023 na een eerdere trofee op Indian Wells. Het is de vijfde WTA-titel uit haar loopbaan. De Wimbledonwinnares van vorig jaar speelt dit jaar een sterk seizoen met al 28 gewonnen partijen. De dubbeltitel in Rome was voor Elise Mertens (WTA D-17) en  Storm Hunter (WTA D-11)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws