Home » Grand Slam » US Open » Mertens redt het niet tegen Keys op US Open

Mertens redt het niet tegen Keys op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De regen teisterde New York afgelopen nacht. Elise Mertens (WTA-39) moest onder het dak van Arthur Ashe Stadium het onderspit delven tegen Madison Keys (WTA-16). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische stond voor een moeilijke opdracht tegen het zestiende reekshoofd en publiekslieveling. Het was de eerste keer dat ze het moest opnemen tegen de Amerikaanse. De Belgische serveerde behoorlijk maar maakte iets te veel onnodige fouten. De foutenlast bij Keys lag ook hoog, maar zij zette er een heleboel winners tegenover.

Mertens moest de eerste set aan de Amerikaanse laten met 3-6. In de tweede manche kon de Belgische goed aanklampen. Een tiebreak moest uitsluitsel brengen. Hierin had Mertens bij een 6-5 stand zelfs een setpunt én mocht ze serveren. Keys won echter drie punten op rij. Game set and match na ruim anderhalf uur tennis. De setstanden waren 3-6 en 6-7 (6).

 

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER