Home » Grand Slam » Mertens schrijft voorbereidingstoernooi Australian Open op haar naam

Mertens schrijft voorbereidingstoernooi Australian Open op haar naam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-20) heeft de Gippsland Trophy (WTA-500) gewonnen. Ze was in twee sets de betere van de Estse Kaia Kanepi (WTA-94).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na het forfait van Naomi Osaka (WTA-3), kreeg Mertens een vrijgeleide naar de finale waarin de 35-jarige Kanepi wachtte. De Estse stond acht jaar geleden nog op de 15e plaats op de wereldranglijst, maar desondanks was het een verrassing dat ze doorstootte tot de finale in Melbourne.

In de hele partij verzilverde Kanepi één van haar twee breakpunten, maar Mertens stond scherp en sloeg maar liefst vier keer toe. Het resultaat na 1 uur en 10 minuten spelen: 6-4 en 6-1.

Zesde WTA-titel

Na twee verloren finales eind 2020, boekte Mertens in Melbourne de zesde WTA-overwinning in haar carrière tot dusver. Het is haar eerste titel sinds Doha (Qatar, WTA 500) in 2019.

“Dit is mijn eerste toernooi van het jaar (Mertens gaf eerder forfait voor Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten, WTA 500), n.v.d.r.) dus ik ben heel blij met het resultaat en de manier waarop ik heb gespeeld”, liet de Belgische na afloop optekenen. “Kanepi slaat erg hard, dus het kwam er op aan haar te laten spelen en geen cadeau’s te geven. Dat is wat ik heb gedaan: haar opslag terugbrengen en haar laten spelen, maar ook aanvallen wanneer ik mijn kans zag.”

Mertens bedankte het publiek in het stadion. “Dit betekent veel na een jaar zonder supporters, ik ben heel dankbaar dat ik hier kan zijn. Ik kijk heel erg uit naar volgende week.”

Op de Australian Open opent Mertens tegen de Canadese Leylah Fernandez (WTA-89). Lees hier onze voorbeschouwing.

Tweets

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS