Home » WTA » Mertens springt omhoog op enkel- en dubbelranking

Mertens springt omhoog op enkel- en dubbelranking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de nieuwe WTA-ranking maakt Elise Mertens (WTA-14) een mooie sprong voorwaarts. Op de dubbelranking komt ze voor het eerst de top tien binnen.

Mertens verloor in Indian Wells in de derde ronde, maar daarmee deed ze het beter dan vorig jaar. Ze stijgt twee plaatsen en komt nu op plek 14 uit. Haar dubbeltitel in Indian Wells levert Mertens één plaatsje winst op, ze staat nu op de tiende plaats op de dubbelranking.

Naomi Osaka (WTA-1) blijft de ranglijst aanvoeren voor Petra Kvitova (WTA-2, +1) en Simona Halep (WTA-3, -1), Angelique Kerber (WTA-4, +4) en Elina Svitolina (WTA-5, +1). Stijger van de week is Bianca Andreescu (WTA-24, +36).

Alison Van Uytvanck (WTA-51) en Kirsten Flipkens (WTA-56) blijven deze week status quo. Ysaline Bonaventure (WTA-122, +22) en Greet Minnen (WTA-212, +31) maken een mooie sprong voorwaarts. Yanina Wickmayer (WTA-14, -8) daalt, Kimberley Zimmermann (WTA-227) blijft status quo en Maryna Zanevska (WTA-239, -58) duikt omlaag.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden