De kwartfinale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) is het eindstation voor Elise Mertens (WTA-26). Onze landgenote moest in drie sets het hoofd buigen voor Bianca Andreescu (WTA-15).

Andreescu maakte het Mertens meteen moeilijk in het openingsgame, maar onze landgenote weerstond de druk en won haar opslagspelletje. Daarna nam Mertens het commando over, ze speelde erg sterk en pakte de eerste break van de wedstrijd. Later had ze zelfs nog kansen op een dubbele break, maar de Canadese herstelde zich. Op eigen opslag maakte Mertens de klus af, ze haalde de eerste set met 6-3 binnen.

In de tweede set krikte Andreescu haar niveau op, terwijl er meer foutjes in het spel van Mertens slopen. De Canadese ging meteen door de opslag van Mertens, die echter onmiddellijk terugbrak. Daarna voerde Andreescu de druk op en deze keer bezweek Mertens wel, de set ging met 2-6 naar Andreescu.

In de derde set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. Mertens moest breakpunten redden, maar ging toch mee tot 3-3. Uiteindelijk bezweek de Hamontse toch in het volgende opslagspelletje, al redde ze nog enkele breakpunten. Andreescu maakte het na ruim twee uur wedstrijd af op eigen opslag, ze greep de set met 3-6. In de halve finale volgt een duel met de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12), die in twee sets te sterk was voor Donna Vekic (WTA-23). Mertens komt nog in actie in de halve finale van het dubbelspel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.