Home » Geen categorie » Mertens strijdt tweemaal om titel in Victoria

Mertens strijdt tweemaal om titel in Victoria

Mertens strijdt tweemaal om titel in Victoria

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-194) is aan een topweek bezig op het ITF-toernooi van Victoria (Mexico, $ 50 000). Zowel in het enkel- als in het dubbelspel strijdt ze om de titel. Vorige week was het Ysaline Bonaventure (WTA-146) die tweemaal mocht juichen in Mexico.

In de halve finale moest Mertens het opnemen tegen derde reekshoofd Pauline Parmentier (WTA-139) uit Frankrijk.
Ze bevestigde haar goede vorm en won met 6-3 en 6-3. In de finale wacht opnieuwe een duel met Franse speelster: de 22-jarige Amandine Hesse (WTA-177). Ze speelden reeds éénmaal tegen elkaar, in 2013 trok de Française aan het langste eind. Mertens kan in Mexico haar tweede ITF-titel van het seizoen pakken, eerder dit jaar was ze de beste in Santa Margherita di Pula.

Ook in het dubbelspel staat Mertens (WTA D-139) voor de tweede week op rij in de finale met Bonaventure (WTA D-70). De Belgische tandem gunde het Braziliaanse duo Maria-Fernanda Alves (WTA D-246) en Gabriela Ce (WTA D-229) amper twee spelletjes en won overtuigend met 6-1 en 6-1. In de finale wacht een clash met de topreekshoofden Maria Irigoyen (WTA D-80) en Barbora Krejcikova (WTA D-84).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws