Home » Nieuws » Mertens wint eerste wedstrijd van het jaar tegen Stephens in Brisbane

Mertens wint eerste wedstrijd van het jaar tegen Stephens in Brisbane

Op het WTA-toernooi van Brisbane (Australië, WTA 500) is Elise Mertens (WTA-29) erin geslaagd om haar eerste partij van het jaar te winnen. De Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-44) ging nipt voor de bijl in drie sets. Het werd 2-6, 6-1 en 6-3 na 1 uur en 42 minuten.

Mertens kwam al snel 1-4 achter in de eerste set. Die achterstand maakte ze niet meer goed. Het werd 2-6 na 29 minuten.

Maar set twee was een ander verhaal. De Belgische stormde naar een 4-0-voorsprong. Die liet ze niet meer gaan. Zo stond het 6-1 na 32 minuten.

Stephens begon het sterkst aan de derde set en liep 0-2 uit. Maar Mertens vocht terug en kwam zo 4-2 voor. Even later was de derde wedstrijdbal was de goede: 6-3.

In de volgende ronde wacht tweede reekshoofd Elena Rybakina (WTA-4) die vorig jaar de finale bereikte op de Australian Open (Australië, Grand Slam).

Rybakina won hun laatste ontmoeting in de vierde ronde van Miami vorig jaar (Verenigde Staten, WTA 1000).

Dubbel met Su-Wei Hsieh

Mertens (WTA D-2) is niet veel rust gegund, want na haar overwinning moet ze al meteen aan de bak in het dubbelspel met Su-Wei Hsieh (WTA D-6). Ze spelen tegen Greet Minnen (WTA D-59) en Heather Watson (WTA D-72).