Home » Geen categorie » Mertens zet kers op taart met dubbeltitel in Hobart

Mertens zet kers op taart met dubbeltitel in Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nadat Elise Mertens (WTA-36) zichzelf opvolgde als winnares van het enkeltoernooi in Hobart (Australië, $ 250 000), veroverde de Limburgse (WTA D-45) ook nog de dubbeltitel. Samen met Demi Schuurs (WTA D-33) triomfeerden ze in twee sets.

Mertens won na een lange strijd en drie regenpauzes voor de tweede keer op rij het enkeltoernooi in Hobart. Na de enkelfinale kon de Limburgse nog niet genieten van een welverdiende rust maar moest ze nog aan de bak in de dubbelfinale.

Samen met de Nederlandse Schuurs stond onze landgenote in de finale tegenover Lyudmyla Kichenok (WTA D-54) en Makoto Ninomiya (WTA D-43). In amper 53 minuten waren Mertens en Schuurs met 6-2 en 6-2 te sterk voor hun tegenstanders. Het is de derde dubbeltitel op het WTA-circuit voor Mertens. Mertens is de twee speelster die zowel de enkeltitel als de dubbeltitel in Hobart in hetzelfde jaar wint.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden