Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Mestach en Van Uytvanck grijpen naast dubbeltitel

Mestach en Van Uytvanck grijpen naast dubbeltitel

Mestach en Van Uytvanck grijpen naast dubbeltitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA D-398) en Alison Van Uytvanck (WTA D-1011) hebben nipt verloren in de dubbelfinale van de Diamond Games (Premier, $ 731 000). Ze gingen in drie sets onderuit tegen het Spaanse duo Anabel Medina Garrigues (WTA D-27) en Arantxa Parra Santonja (WTA D-36)

Nadat de enkelfinale helaas niet kon doorgaan, werden de Diamond Games afgesloten met een Belgisch-Spaanse dubbelfinale. An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck (WTA D-1011) kregen een wildcard voor het dubbeltoernooi en konden zich onverwacht plaatsen voor de finale. Het werd een duel tussen jeugdig Belgisch talent en ervaren Spaans temperament. In de finale hadden de twee 20-jarige meisjes immers ervaren dubbelspelers tegenover zich met de twaalf jaar oudere Spaanse tandem Anabel Medina Garrigues en Arantxa Parra Santonja. De Spaanse meisjes waren de eerste reekshoofden in het dubbeltoernooi en verloren in heel het toernooi amper één set. Het Spaanse duo startte dus duidelijk als favoriet aan de match.

De eerste set begon slecht voor Mestach en Van Uytvanck. Het Spaanse duo brak in de eerste opslag meteen door de opslag van Van Uytvanck en liep daarna zelfs uit tot 3-0. Medina Garrigues en Parra Santonja bleken heel goed op elkaar ingespeeld en maakten mooie punten aan het net. Bij een 4-0 achterstand knokten Mestach en Van Uytvanck zich naar twee breakpunten maar Medina Garrigues en Parra Santonja werkten de breakpunten allemaal weg. Het Belgische duo slaagde er daarna voor het eerst in hun opslagspelletje te winnen en kwamen zo terug tot 4-1.

Bij 4-1 forceerden Mestach en Van Uytvanck met enkele mooie punten drie breakballen. Dankzij een dubbele fout van Parra Santonja verzilverden de Belgische meisjes meteen hun eerste breakpunt. Daarna bleef het breaks regenen. Eerst verloren de Belgen opnieuw hun opslagspel waarna het Spaanse duo voor de set mocht serveren. Mestach en Van Uytvanck geraakten steeds beter op elkaar ingespeeld en benutten voor de tweede keer een breakpunt. Bij 5-3 serveerde Van Uytvanck op een hoog niveau en kwam het Belgische duo terug tot 5-4. Medina Garrigues en Parra Santonja wonnen daarna wel hun opslagspel en gingen zo naar een 6-4 setwinst na 40 minuten.

In de tweede set lieten Mestach en Van Uytvanck het hoofd niet hangen. Van Uytvanck won vlot haar opslagspel en daarna gingen de Belgische meisjes door de opslag van de Spaanse meisjes. Bij een 2-0-voorsprong kregen ze twee breakpunten tegen maar de breakballen werden knap weggewerkt, met ondermeer een eerste ace van Mestach. Mestach en Van Uytvanck behielden hun break voorsprong en maakten er 4-1 van. Bij 4-1 kregen de Belgische tennisspeelsters opnieuw een breakkans maar hun Spaanse tegenstanders konden het breakpunt redden. Mestach en Van Uytvanck speelden met steeds meer vertrouwen en gingen verder op hun elan. Bij 5-3 konden ze serveren voor de set en maakten ze de set meteen af bij het eerste setpunt.

Na één uur en twintig minuten volgde er een mooie apotheose met een supertiebreak tot tien punten. Het publiek zorgde voor extra aanmoedigingen voor Mestach en Van Uytvanck maar de Belgische meisjes begonnen niet goed aan de supertiebreak. De Belgische meisjes kwamen op een 4-1 achterstand in de beslissende set. De 20-jarige Belgen gaven niet op en kwamen op de opslag van Mestach terug tot 4-3. Met een knappe smash zette Mestach de score weer gelijk en daarna zorgde Van Uytvanck met een lucky shot voor de 5-4. De Belgen verloren daarna evenwel twee keer hun opslag en konden de situatie niet meer omkeren. Medina Garrigues en Parra Santonja liepen uit tot 9-5 en maakten de match af bij het eerste matchpunt.

Van Uytvanck en Mestach waren achteraf tevreden met hun Antwerpse toernooi. “We zijn tevreden maar het is wel spijtig omdat we zo dicht bij de zege waren.”, zei Mestach. Het Spaanse duo glunderde met hun zege en had lovende woorden voor de organisatie.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws