Home » Grand Slam » Wimbledon » Mestach strandt op twee punten van hoofdtabel Wimbledon

Mestach strandt op twee punten van hoofdtabel Wimbledon

Mestach strandt op twee punten van hoofdtabel Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de hoofdtabel van Wimbledon. In de laatste kwalificatieronde moest ze nipt de duimen leggen voor de Colombiaanse Mariana Duque-Marino.

Nadat Marianna Duque-Marino (WTA-118) woensdag Alison Van Uytvanck (WTA-205) uitschakelde, moest ze vandaag nog voorbij An-Sophie Mestach (WTA-189). En hoewel er ook nu een redelijk groot rankingsverschil was, kwam de Belgische toch het veld op om haar huid duur te verkopen. Zo viel de ontknoping van de eerste set pas in een tiebreak, waarin Anso uiteindelijk aan het langste eind trok: 7-4. Een tikje concentratieverlies in de tweede set brak de Belgische echter zuur op (3-6) en er moest dus een beslissende derde set aan te pas komen.

Daarin startte An-Sophie Mestach terug uitstekend. Ze liep 3-0 uit en na wat tegenstribbelen van Duque-Marino mocht Mestach even later zelfs gaan opslaan voor de wedstrijd. Zowel bij 5-3 als bij 5-4 kwam de Belgische 30-0 voor, en dus op twee punten van de hoofdtabel, maar Duque-Marino wou niet wijken. Ze vocht terug, en uiteindelijk was zij het die bij haar tweede wedstrijdbal mocht juichen: 6-8.

En op die manier is er dus geen enkele Belg in geslaagd om de kwalificaties van Wimbledon te overleven. Toch was er vandaag ook nog goed nieuws. Olivier Rochus (ATP-138), die woensdag moest opgeven met een blessure, werd namelijk opgevist als lucky loser. De vraag is echter of Rochus wel op tijd klaar zal geraken. Een onderzoek bracht in elk geval goed nieuws aangezien het ‘slechts’ om een lichte verrekking van de hamstrings zou gaan. De loting voor de hoofdtabel vindt vrijdag plaats.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws