Home » Geen categorie » Miami krijgt een #FEDAL finale

Miami krijgt een #FEDAL finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het ATP-toernooi van Miami (Verenigde Staten, $ 6 993 450) krijgt een finale te zien tussen Rafael Nadal (ATP-7) en Roger Federer (ATP-6). Federer moest knokken tegen de jonge Australiër Nick Kyrgios (ATP-16). Nadal won van Fabio Fognini (ATP-40). 

Het lijkt erop dat Federer en Nadal de toon zullen zetten dit tennisseizoen. Beide spelers bereikten dit jaar al drie keer een finale. Federer won de Australian Open en Indian Wells, Nadal zoekt na twee verloren finales zijn eerste toernooizege van 2017.

Nadal moest het als eerste van de dag opnemen tegen de Italiaan Fognini. De 29-jarige Fognini kon in de kwartfinale nog verrassend winnen van het tweede reekshoofd Kei Nishikori (ATP-4). In de halve finale moest Fognini opboksen tegen een sterk serverende Nadal. De Spanjaard wist te profiteren van een zwakke tweede opslag van de Italiaan. In geen tijd stond de 6-1 winst voor Nadal op het scorebord.

In de tweede set kon Fognini meer weerwerk bieden. Hij wist een hele boel breakpunten weg te werken en klampte aan. Nadal moest zelf gedurende de hele wedstrijd geen enkel breakpunt toestaan en kon de beslissende break in de eindfase van de tweede set scoren. Na anderhalf uur wedstrijd stond de 6-1, 7-5 eindstand vast. Het wordt de vijfde keer dat Nadal in de finale van de Miami Open staat. Hij kon dit toernooi nog nooit eerder winnen. Bekijk de highlights onderaan het artikel.

Thriller tussen Federer en Kyrgios

De tweede wedstrijd van de dag ging tussen de 35-jarige Zwitser en de 21-jarige Australiër. Kyrgios was in de vierde ronde nog de betere van de Belg David Goffin (ATP-12). In 2015 wist Kyrgios de eerste en enige partij tegen Federer te winnen in drie tiebreaks. In de halve finale van de Miami Open van afgelopen nacht gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe. In de openingsset was het Kyrgios die voor de eerste break kon zorgen om zo op een 3-5 voorsprong te komen. Federer reageerde meteen en won de volgende drie spelletjes. De set draaide uit op een tiebreak waarin Kyrgios twee setpunten onbenut liet. Bij een 9-9 stand maakte Kyrgios een dubbel fout waardoor Federer een setpunt kreeg die hij meteen kon omzetten in een 7-6(9) setwinst.

De tweede manche ging naar de jonge Australiër die twee breakpunten moest wegwerken. Zelf moest Federer geen enkel breakpunt toestaan. De set draaide opnieuw uit op een tiebreak waarin Kyrgios nipt aan het langste eind trok. Hiervoor moest hij wel eerst twee matchpunten wegpoetsen. De set ging naar Kyrgios met 6-7(9). Een gelijkaardig verhaal in de derde en beslissende set waarin geen enkel breakpunt te noteren viel. Ook hier moest een tiebreak de beslissing brengen. Hierin kon Federer uiteindelijk de zege binnenhalen na een marathonpartij van 3u10. Setstanden waren 7-6(9), 6-7(9) en 7-6(5). Federer en Nadal ontmoeten elkaar al voor de 37e keer. Het staat 23-13 in het voordeel van Nadal. De eerste keer dat beide spelers het tegen elkaar moesten opnemen was in 2004 in … Miami.

koen

koen

MEER NIEUWS