Home » WTA » Miami Open gaat (voorlopig) door zoals gepland

Miami Open gaat (voorlopig) door zoals gepland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na de afgelasting van het toernooi in Indian Wells door het coronavirus, houdt de hele tenniswereld zijn hart vast voor de Miami Open (Verenigde Staten, Premier Mandatory en ATP Masters 1 000), dat normaal gezien op 23 maart van start gaat. “Voorlopig gaat het toernooi door zoals gepland”, klinkt het op dit moment bij de organisatie.

De ‘Sunshine Double’, zoals de toernooien van Indian Wells en Miami vaak in één adem worden genoemd, begon afgelopen zondag met een valse noot. Het prestigieuze toernooi in Californië werd geannuleerd door een plaatselijke coronabesmetting. Dat zorgde bij heel wat speelsters, onder wie Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck, voor onbegrip.

Meteen werd ook gevreesd voor het lot van de Miami Open. Het toernooi start normaal gezien op 23 maart en volgens de organisatie gaat de editie van dit jaar gewoon door. Dat maakte ze bekend via een statement op Twitter. “Uiteraard houden we de situatie nauwlettend in de gaten, in samenwerking met de autoriteiten. We werken ook samen met de ATP en WTA om een veilige omgeving te creëren voor de fans, spelers en het personeel.”

Met Clijsters?

De Belgische toppers gingen sowieso na Indian Wells richting Miami, maar Kim Clijsters was volgens haar oorspronkelijke planning niet van plan af te zakken naar Florida. Zij zou normaal pas opnieuw op het groene gravel in Charleston aantreden. Het is nu maar de vraag of de afgelasting van Indian Wells daar verandering in zal brengen. Gisteren zat het management van Clijsters alleszins samen met de WTA om te kijken welke opties er zijn.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS