Home » Davis Cup » Middelkerke verwelkomt Davis Cup met imposante infrastructuur

Middelkerke verwelkomt Davis Cup met imposante infrastructuur

Middelkerke verwelkomt Davis Cup met imposante infrastructuur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 17 tot 19 juli verwelkomt Middelkerke de Belgische en Canadese Davis Cup-ploeg voor hun duel in de kwartfinale. In het sportpark Krokodiel zal een tijdelijke outdoor tennisinfrastructuur opgebouwd worden die plaats zal bieden aan zesduizend supporters.

Voor de vierde keer in de geschiedenis van de moderne Davis Cup bereikte het Belgisch Davis Cup team de mondiale top 8, na een zege tegen Zwitserland. Het Belgisch Davis Cup team met kapitein Johan Van Herck is alvast ambitieus en hoopt het Canadese team met speerpunt Milos Raonic (ATP-6) te kunnen verslaan.

Johan Van Herck is enthousiast: “We kijken er enorm naar uit deze kwartfinale te spelen in dit imposant tennisstadion. Niet alleen de organisatie, maar ook de ploeg legt de lat hoog. Zowel spelers als staf hebben de ambitie deze kwartfinale te winnen en België te kwalificeren voor de halve finales in september. De komende 2 maanden zullen we alles in het werk stellen om in juli een prachtprestatie neer te zetten.”

Tennis Vlaanderen zal de Davis Cup ontmoeting tegen Canada organiseren in de kustgemeente Middelkerke.
Het sportpark Krokodiel, waar o.a. de Superprestige veldrijden doorgaat, zal volledig omgebouwd worden tot een tennisarena. Tijdens deze organisatie zal de grootste tijdelijke outdoor tennisinfrastructuur die ooit werd gebouwd in Vlaanderen, opgezet worden: er komt een tribune voor maar liefst 6.000 toeschouwers. Het thuisvoordeel zal zo op de best mogelijke manier uitgespeeld kunnen worden hetgeen ook de kans op sportief succes maximaal ondersteunt.

[alert type=”info” title=”Tickets & Info “]Voor meer info kan je terecht op www.tennisvlaanderen.be/daviscup.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 12 mei en kosten 30€ per ticket (+ administratiekosten) op vrijdag en zondag, en 20€ per ticket (+ administratiekosten) op zaterdag.
Een weekendticket kost 60€.[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws