Home » Nieuws » Minnen en Wickmayer overleven eerste kwalificatieronde in Miami

Minnen en Wickmayer overleven eerste kwalificatieronde in Miami

Minnen en Wickmayer overleven eerste kwalificatieronde in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, WTA 1000) hebben Greet Minnen (WTA-79) en Yanina Wickmayer (WTA-88) zich vlot geplaatst voor de tweede en laatste kwalificatieronde. Ze wonnen elk hun partij in twee sets.

Eerste overwinning van het seizoen

Wickmayer won haar wedstrijd met 6-4 en 6-4 tegen Alycia Parks (WTA-124). In set twee werd het nog even spannend, toen de Belgische een 5-1-voorsprong bijna uit haar handen liet glippen. Maar ze hield het hoofd koel en won alsnog de wedstrijd.

Voor Wicky was het een speciale overwinning, en wel om twee redenen. Het was niet alleen haar eerste overwinning van 2024 in het enkelspel, haar opponente is de 34-jarige Wickmayer niet bepaald gunstig gezind.

Vorig jaar speelden de twee samen dubbelspel in Peking (China, WTA 1000), waar ze in de eerste ronde verloren. Tijdens de tweede set botste het blijkbaar even tussen de de Amerikaanse en de Belgische, en sindsdien zijn de twee niet meteen de beste vriendinnen.

In de tweede en laatste kwalificatieronde wacht nog een Amerikaanse, de 22-jarige Katie Volynets (WTA-121).

(lees verder onder de YouTube-video)

Minnen wint van dubbelpartner Mertens

De 26-jarige Minnen won op haar beurt met 6-1 en 6-4 van Su-Wei Hsieh (WTA-605). De Taiwanese had vorige week het dubbeltoernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1000) gewonnen met Elise Mertens (WTA D-2), waardoor ze opnieuw het nummer 1 van de wereld werd.

Minnen bekampt Claire Liu (WTA-114) voor een plaats op de hoofdtabel.

Comeback Halep

Voor Simona Halep (NG) wordt het toernooi van Miami haar eerste wedstrijd sinds de US Open 2022. De Roemeense zal het opnemen tegen de Spaanse Paula Badosa (WTA-80). Bij winst wacht Aryna Sabalenka (WTA-2).

LEES OOK: Halep maakt comeback in Miami

Mertens (WTA-28) is vrij in de eerste ronde. Haar tegenstandster wordt Lucia Bronzetti (WTA-49), tegen wie Mertens nog overtuigend won in Linz (Oostenrijk, WTA 500), of een speelster uit de kwalificaties.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws